IT-HUSETs inspirationskväll 2016-10-13

Huvudtalare Annika R Malmberg
Annika R MalmbergLäkekonstens anfader Hippokrates delade in oss människor i fyra grundelement utifrån olika kroppsvätskor. Under vår kväll får vi höra på Annika R Malmberg www.annikarmalmberg.se som beskriver fyra personlighetsprofiler utifrån färger. Hokuspokus eller klokt? Lyssna och avgör själv! Annika kommer även att prata om myter och sanningar kring människors olikheter. Hon ger oss konkreta tips på hur man hanterar de som man ibland vill kalla puckon!

För er som vill läsa mer eller bara jobba vidare med färgerna rekommenderar Annika nedan. Särskilt webbkursen är perfekt med flera illustrativa och roliga småfilmer som beskriver hur färger kan krocka på jobbet.

Inledande seminarier

Touch me – Feel me! Mikrointeraktioner – eller djävulen sitter i detaljerna
Positiva användarupplevelser har stor effekt på din digitala affär. Engagerande upplevelser leder till ökad användning, lojalitet och i förlängningen konvertering. Mikrointeraktioner är essentiella delar av en design och de finns överallt. Följ med på en resa ner i design på atomnivå där de små detaljerna tillsammans bygger en helhet och ibland även definierar en hel tjänst.
Tommy Vilkensen, UX Designer, IT-HUSET
Microinteraktioner (PDF)

 

Utvecklas eller dö – valet är ditt
Tjänstesektorn står inför en revolution och 50 % av jobben kommer försvinna inom 20 år. Det sägs att bara 30 % av företagen på Fortune 1000-listan kommer finnas kvar på listan om 5 år. Hur kommer du arbeta med digitalisering för att säkra din organisations framtid? Niklas ansvarade för Skatteverkets genom tiderna största och mest lyckade satsning på digitalisering, ett arbete som ledde fram till utnämningen Sveriges modernaste myndighet. Han talar om framtiden, nästa stora steg och de utmaningar vi kommer att ställas inför.
Niklas Huss, digital expert, SAS Institute

Digitalisering (PDF)
Filmer på YouTube

 

React.js – lätt även för ITioter
Skapad av Facebook som motpol till tunga ramverk. React har snabbt blivit ett superpopulärt bibliotek för att bygga dynamiska webbsidor. Varför? Vad är React egentligen? Och vad skiljer det från alla andra snarlika bibliotek och ramverk? Och om man nu vill testa att bygga nåt, hur ska man börja?
Emil Stenberg, frontend-utvecklare, IT-HUSET
React (PDF)

 

Hur utvecklar man empati med hjälp av UX på en bank?
Vad är User Experience? Att förstå och utveckla empati för de som kommer att använda en produkt, tjänst eller varumärke över tid. Genom att se UX som en kompetens och en attityd kan vi skapa ett företag eller organisation med mer empati.
Jens Wedin, Director of User Experience på Handelsbanken och utbildningsansvarig för UX Product Development på Berghs
Empatisk organisation

 

Processkartläggning och vägen till ett misslyckat projekt!
Rätt processkartläggning kan vara nyckeln till framgång men gör du fel är det kanske vägen till undergång eller i alla fall en rejäl dikeskörning! Du kommer att få kännedom om hur man normalt gör, de klassiska fallgroparna och varför det är så lätt att falla ner i dem. Peter kommer att ge dig verktyg för att misslyckas och såklart även verktyg för att lyckas med en processkartläggning.
Peter Svensson, Verksamhetskonsult, Aptly
Processkartläggning: Vägen till ett misslyckat projekt (PDF)

 

 

Huvudtalare Annika R Malmberg

Läkekonstens anfader Hippokrates delade in oss människor i fyra grundelement utifrån olika kroppsvätskor. Under vår kväll får vi höra på Annika R Malmberg www.annikarmalmberg.se som beskriver fyra personlighetsprofiler utifrån färger. Hokuspokus eller klokt? Lyssna och avgör själv! Annika kommer även att prata om myter och sanningar kring människors olikheter. Hon ger oss konkreta tips på hur man hanterar de som man ibland vill kalla puckon!