Java

Utveckling av automatiserad köpstation
Utveckling av automatiserad köpstation för köp av biobiljetter och godis. Förutom betalning via kort hanterar stationen inlösen av lojalitetspoäng och företagsbiljetter.  IT-HUSET bidrog med att utforma såväl kundgränssnittet som affärslogik och hårvaruintegration med scanner och kortterminal. En generell betallösning för betalkort med chip, EMV (Europay Mastercard Visa) togs fram. Den slutliga produkten möjliggör en effektivare hantering av biljettköp och minskad belastning på de manuella kassorna.
IT-HUSET hade roll som mentor och systemutvecklare.

Utveckling av ärendehanteringssystem för hantering av EU-Bidrag
Uppdraget omfattar arkitektur, design och utveckling. Systemet använder sig av en webbklient och en rik javaklient utvecklad i Swing. För persistenshantering används EJB3 entitybeans mot en Oracle10 databas. Applikationen integrerar mot ett Active Directory för användarautentisering och Adobe LiveCycle Server för utskrifter.
IT-HUSET hade roller som arkitekt och systemutvecklare.

Integration av bingoapplikation för större spelsajt
Uppdraget omfattar utveckling och integration av inköpt bingoapplikation i befintlig spelsite. Spring Framework och Spring MVC används för presentationslagret. Hibernate tillsammans med Springs ORM-stöd hanterar persistens. En modul för kommunikation mellan spelsajten och bingoleverantören utvecklades i Groovy.
IT-HUSET hade roller som systemintegratör och systemutvecklare.

Utveckling av system för publicering av finansiell data
Uppdraget omfattar framtagande av arkitektur och utveckling av ramverk för att visa finansiell data. XML och XSLT används för att hämta information från server till den jQuery-baserade webklienten.
IT-HUSET hade roll som arkitekt och systemutvecklare